OXIMED spray cutanat Mareste

OXIMED spray cutanat

Cod produs: IC1231


Recomandat pentru arsuri chimice sau termice, previne si combate dermatozele si dermatitele, leziuni superficiale.

Detalii

Cost livrare: 12,99 lei. Livrare GRATUITA pentru comenzi peste 150 de lei.

Acest produs nu mai face parte din oferta noastra.

Vezi produse similare:

afectiuni-ale-pielii

Indicatii: Dermatoze, eczeme exudative suprainfectate inclusiv eczema atopica, dermatita eczematiforma, dermatita alergica si seboreica, neurodermite diseminate sau circumscrise, prurit cu lichenificare, eczeme. Dermatite de contact suprainfectate. Ulcere crurale. Arsuri chimice sau termice. Leziuni de decubit.

 

Grupa farmacoterapeutica: Produse dermatologice; corticosteroizi cu potenta slaba in combinatie cu antibiotice.

 

Actiune: Medicament OTC (eliberat fara prescriptie medicala) foarte util in prevenirea si combaterea dermatozelor si dermatitelor, a arsurilor chimice sau termice (inclusiv solare), precum si a leziunilor superficiale.

 

Administrare: OXIMED se pulverizeaza (dupa agitarea flaconului) timp de 2-3 secunde la nivelul zonei de tratat, de la o distanta de 15 cm. OXIMED se aplica dupa curatirea prealabila a pielii, atunci cand este posibil. Administrarea se repeta de 2-4 ori pe zi. OXIMED este utilizat numai pentru administrarea topica (aplicarea locala).

 

Ingrediente: Un flacon cu spray cutanat, suspensie contine clorhidrat de oxitetraciclina 0,255g, hidrocortizon 0,085g si excipienti: trioleat de sorbitan, miristat de izopropil, tetrafluoretan (HFC 134a).

 

Continut: 59,5 g

 

Contraindicatii: Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.         

Leziuni tuberculoase, fungice, virale (herpes simplex, varicela, vaccina).     

Infectii bacteriene primare (de exemplu: impetigo, piodermite, furunculoze etc.).   

In sarcina si alaptare nu se aplica pe suprafete intinse.

 

Precautii: Cand se aplica in zona fetei se recomanda masuri adecvate de protectie a nasului si ochilor pentru evitarea inhalarii si administrarii pe mucoasa conjunctivala.

Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 7 zile daca nu se observa ameliorarea simptomatologiei, deoarece aceasta situatie poate fi data de extinderea oculta a infectiei mascata de glucocorticoid. Se urmareste eventuala aparitie a unor tulpini rezistente la oxitetraciclina sau suprainfectii cu fungi.           

Aplicarea indelungata sau repetata trebuie evitata datorita riscului de sensibilizare.

Absorbtia glucocorticoidului poate fi crescuta daca se utilizeaza pe zone intinse sau sub pansament ocluziv; in acest caz trebuie luata in considerare posibilitatea aparitiei efectelor sistemice.    

Daca apar manifestari de hipersensibilitate, administrarea trebuie intrerupta.

 

Interactiuni: Nu se cunosc.

 

Atentionari speciale: Ca si alte tetracicline, oxitetraciclina este in general ineficace in infectiile determinate de Pseudomonas sp. si Proteus sp. Deoarece aceste microorganisme sunt recunoscute ca infecteaza secundar leziunile exudative din dermatoze, este necesara identificarea prealabila a microorganismelor implicate si sensibilitatii la antibiotice. Deoarece nu se cunoaste gradul absorbtiei dupa administrarea topica a tetraciclinei nu se recomanda administrarea pe suprafete intinse la copii pana la 8 ani (datorita riscului teoretic de afectare a dentitiei permanente).

 

Sarcina si alaptarea: Este contraindicata administrarea OXIMED pe suprafete intinse in timpul sarcinii si alaptarii (datorita riscului teoretic de afectare a dentitiei permanente datorita prezentei oxitetraciclinei).     

 

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: OXIMED nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

Reactii adverse: OXIMED poate determina reactii de hipersensibilitate, inclusiv dermatita de contact. Alte reactii adverse locale care au fost raportate in cazul administrarii glucocorticoizilor topici, in special sub pansament ocluziv, sunt: senzatia de arsura, prurit, iritatii, uscaciune a pielii, foliculita, hipertricoza, eruptii acneiforme, atrofie a pielii, infectii secundare, vergeturi.

Nota 
2013-03-08

Probabil cel mai bun produs de felul acesta, existent pe piata de la noi. Foarte eficient atat in tratarea arsurilor, cat si a dermatitelor si exemelor. Un prosus indispensabil, cred eu, in orice trusa de prim-ajutor.

Adauga parerea ta!

Adauga parerea ta

OXIMED spray cutanat

OXIMED spray cutanat

Recomandat pentru arsuri chimice sau termice, previne si combate dermatozele si dermatitele, leziuni superficiale.

Mai avem 30 produse din aceeasi categorie:

Altii au mai cumparat si: