Tratament pentru acnee – recomandarile noastre

Tratament pentru acnee – recomandarile noastre

Acneea este una dintre cel mai des intalnite afectiuni dermatologice, fiind favorizata de factorii nocivi din mediu si de ritmul de viata alert.

Ce este acneea

Acneea reprezinta o afectiune inflamatorie cauzata de foliculul sebaceu, care infunda porii pielii cu sebum, favorizand aparitia bacteriilor. Organismul se apara de microbi prin inflamarea zonei, urmata de inrosirea pielii.

De cele mai multe ori, acneea este provocată de schimbari hormonale si apare sub forme diferite, de la mici puncte inflamate, numite cosuri, pana la pustule sau noduli. Netratata, aceasta boala inflamatorie poate duce la aparitia cicatricilor, provocand astfel scaderea respectului de sine. De asemenea, pacientul poate suferi tulburari emotionale si va avea tendinta sa devina introvertit.

Nu vrem sa intram in detalii despre tipurile de acnee si complexitatea tratamentelor deoarece sunt deja multe studii scrise pe aceasta tema.

Trebuie retinute urmatoarele:

  • Este mult mai usor de prevenit, decat de tratat
  • Tratamentul pentru acnee trebuie sa fie unul concentrat, din afara dar si din interior (tratamente locale dar si o dieta si un stil de viata corespunzator)

Noi ne vom concentra, in cele ce urmeaza, pe cateva propuneri de tratament local.

Scheme de tratament pentru acnee

Recomandarea Ecovital

Primul produs recomandat este Gel purifiant 150 ml Excellence d’Ecovital, acesta se aplica inainte de tratamentul efectiv.

Dupa aplicarea acestuia se continua cu:

You've just added this product to the cart:

Recomandarea TIS Farmaceutic:

Inainte de a aplica lotiunile anti acneice, este recomandat sa curatati zona vizata cu un sapun natural, cu efecte benefice, iar pentru asta recomandam:

Ca si lotiune anti acneica puteti alege una din urmatoarele variante:

Recomandarea Herbagen

Inainte de aplicare se foloseste Sapun facial cu extract de albastrele.

Apoi se continua cu:

 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *